Talent@Pniel

Talent@Pniel
God heeft iedereen bijzondere talenten gegeven en is het niet geweldig om ze te gebruiken tot Zijn eer? Ook binnen onze gemeente is er een overvloed aan creativiteit en we willen u en jou de kans geven om deze te benutten.

Hoe doen we dit?
Een aantal keer per jaar organiseert Talent@Pniël evenementen en gemiddeld vier keer per jaar verzorgen we exposities in ons fraaie kerkgebouw. Dit zijn altijd kunstwerken die door gemeenteleden gemaakt zijn. Dit kan van alles zijn: foto's, schilderijen, boetseerwerken, 2D, 3D en ga zo maar door. Tijdens evenementen zijn er vaak nog meer kunstwerken te zien, een goed voorbeeld daarvan is de Midzomeravond van juni 2014. De talenten in onze gemeente gaan verder dan tastbare kunstwerken. Met enige regelmaat kan er ook genoten worden van instrumentale muziek, zang, gedicht, vertelkunsten en ga zo maar door. Kortom: de komende jaren is er genoeg te zien en te beleven en wij (als commissie) willen daar iedereen die wil een podium voor geven.

Met welk doel?
-Gaven van gemeenteleden benutten om de inrichting van de kerk te verfraaien
-Gaven en talenten van gemeenteleden laten zien, delen en ontplooien in alle vormen, het zij gedichten, verhalen, muziek, zang, fotografie, schilderwerk etc.
-Getuigenis door uitbeelding, klanken en woorden.
-Het Evangelie verbeelden, muzikaal vertolken of vertellen voor gemeenteleden, gasten en bijvoorbeeld wijkbewoners (o.a. in het kader van evangelisatie).
-Mensen ontroeren, prikkelen en tot nadenken aanzetten.
-Het creëren van een gemeenschapsband. Naar kunst kijken, genieten van muziek en erover spreken, verbindt mensen met elkaar.

Iedereen mag iets delen. We hopen op veel respons vanuit de gemeente, al begrijpen we dat het ook spannend is en er een stuk schroom kan zijn. Het is makkelijker gezegd dan gedaan, maar het is echt niet nodig. Ieder kunstwerk is uniek en is gemaakt met liefde, passie en toewijding. Hoewel kunst iets heel persoonlijks is, kan het iemand anders juist inspireren, bemoedigen of raken.

We hopen ook dat onze jongeren een actieve rol gaan spelen in dit geheel en hun talenten willen laten zien aan de gemeente. We hopen en bidden dat we door kunstuitingen een stukje toenadering naar elkaar mogen krijgen, maar bovenal de grootste Kunstenaar mogen aanbidden, die ons talenten heeft gegeven.

Enthousiast geworden? Wilt u/wil jij ook je creativiteit -op welke manier dan ook- delen met de gemeente? Stuur dan een mailtje naar talent@pniel.nl en wij kijken wat er mogelijk is. Ook ideeën en aanvullingen zijn hartelijk welkom.

Namens de commissie van Talent@Pniël:
Nelleke Bos, Arjan Rustenhoven, Gerard van Rossum, Coline van der Helm, Benny Grevers en Redmar Smit