Wijk 7; informatie en activiteiten

 

Leuk dat u/jij onze site bezoekt! Hierop plaatsen wij de aktiviteiten die wij jaarlijks organiseren voor de leden uit onze wijk en voor de leden van de Morgenster en de Pampagras uit wijk 9. We hopen nl. daarmee de onderlinge band wat te versterken en het meeleven te vergroten tot opbouw van onze gemeente en Gods koninkrijk.
Heeft u/jij vragen of leuke ideeen, laat het ons gerust weten!

Zaterdag 7 september is er weer de jaarlijkse fietstocht met BBQ. Om 14 uur verzamelen bij de Poster voor de fietsliefhebbers. Rond 17.30 uur starten we met de BBQ bij de Poster. Iedereen van harte welkom!

Dinsdag 23 april 2013 zijn alle leden hartelijk welkom op de wijkavond. Riet de Jong zal ons iets vertellen over de Amish. Vanaf 19.45 uur is er koffie!

Op bezoek bij de Amish en Mennonieten in Canada

Bij diverse bezoeken bij familie in Canada kwam ik (Riet de Jong) in contact met twee specifieke religieuze bevolkingsgroepen die voornamelijk in de provincie Ontario leven en werken, namelijk de Mennonieten en de Amish people. Volgelingen van de veldpredikers Menno Simonsz en Jacob Amman. Hun bijzondere leefwijze en de beleving van hun godsdienst waren voor mij aanleiding zich meer in deze bevolkingsgroepen te gaan verdiepen. Ze houden zich namelijk aan hun tradities vast, leven sober en zonderen zich af van de buitenwereld. Ook gelden bij zwaardere groeperingen strenge regels, zoals geen auto rijden, geen elektriciteit terwijl paard en koets hun vervoermiddel is.                                                        

Door de familiebezoeken in Ontario kwam ik in contact met deze bijzondere groeperingen en kreeg er interesse voor. Had gesprekken met hun en ik begon er over te lezen. Wilde uiteindelijk ook anderen graag deelgenoot maken van mijn ervaringen. Dat heeft geresulteerd in regelmatig gehouden lezingen met beeldmateriaal voor verenigingen die daarin geïnteresseerd zijn. 


Zaterdag 2 februari 2013 vanaf 17 uur zijn alle 55+-ers van wijk 7 en leden van de Morgenster en Pampagras van harte welkom op de stamppotten maaltijd in de kelder van de Pnielkerk! Daarna is er de Bingo!

Woensdag 31 oktober 2012, 20.00 uur zijn alle leden van harte welkom op de Creatieve Avond bij Breus en Alie van Dijk.
 
Zondagmorgen 10 juni 2012 is iedereen van harte welkom voor een kopje koffie/thee/fris met iets lekkers en een spelletjes in de grote zaal

Op donderdag 19 april 2012  hoopt Sjoerd de Jong iets te vertellen en te laten zien over Oud Veenendaal. Iedereen is van harte welkom!


Op D.V. zaterdag 4 februari 2012 zijn alle 55+ers van harte welkom voor een warme maaltijd en de Bingo in de kelder van de Pniëlkerk! Een persoonlijke uitnodiging krijgt u nog


 U bent allemaal van harte welkom op woensdagavond 23 november 2011 voor een workshop bij de fam. van Dijk, Meentweg 10 in Bennekom.
Voor € 7,50 gaat u met een prachtig zelf gemaakt stukje naar huis


Zondagmorgen DV 30 oktober is iedereen van harte welkom voor een kopje koffie/thee/fris met iets lekkers in de grote zaal

.Het wijkteam: Petra van Ravenswaaij, Gerda van Manen, Anja Pasterkamp, Marga de With